Monday, February 23, 2009

aku kerap pening kepala

ni confirm bukan gambar aku , ok..

bukan sebab pening dgn kerja2 atau tension..tapi selalu pening jika memandu lama esp di tgh hari..bila panas terik..aku akan cepat pening kepala..takpun jika makan lambat daripada waktunya. pening kepala aku plak selalu di satu bahagian kepala saja..Photobucketrasa aku bukan sebab migrain..tapi xtaula sebab apa..cuma satu je ubat aku kalu pening kepala sangat..aku akan pergi kat mak dan suro mak tarik rambut aku sampai berbunyi..lega tau..aku xtaula korang penah buat ke tak..tapi kalu xpenah buat..jangan memandai main tarik je rambut korang tu..kang ada gak yang botak plak. Photobucketmenurut mak aku, ada cara tarik rambut ni..bukan pakai tarik je..sebabnya kan..kalu salah tarik..sakit gile kepala rambut ditarik..so sebenarnya, bila nak tarik rambut tu, mak aku akan tengok tang mana rambut tu berpusar. tang rambut berpusar tu biasanya ada angin dan akan berbunyi bila ditarik dan akan legala cikit kepala aku. so kalu aku dah rasa pening kat belah kiri kepala..aku akan suro mak aku tarik rambut sebelah kiri..kalu ikut sains aku xtaula apa implikasi dia atau pun kenapa menarik rambut boleh lega sedikit kepala yang pening..jadi, sape yang dr atau tau medic ni bolela tolong explain kat aku..cara kedua untuk hilangkan pening kepala adalah telan 2 biji panadol dan tidur.tapi cara 2 ni jarang berkesan kat aku..meaning kalu dah bangun tido pun aku akan still rasa pening..Photobucketaku xtaula kalu orang lain pening buat apa..jangan suro aku tido je confirm xberkesan..makan panadol tido pun pening, apata lagi kalu tido je..aku tau panadol bukanla ubat yang leh pulihkan pening..tapi at least dia ubat tahan sakit yang boleh buat aku lega sedikit dgn pening ni.

13 gossips:

ShaFril said...

ish2 ciannya dia...fiza pn cmtu tp lg kerap pening kpala huhu rsaunya (T T)

ARYN said...

tula..pasai apa xtaula

ShaFril said...

korg xnk p check kt hospital ke?rsaula huhu

Khairul Izwan said...

aryn, nak tanye lagi. pasal nuffnang tu, kite wajib ke nak posted link and label NUFFNANG tu kat blog? kalu tak posting takleh? aku tak reti lak nak main coding2 ni sebab layout aku coding die len macam. ermm....macam mane sistem die eh? up till now, after aku da add my blog kat dalam akaun nuffnang, still lagi RM0. ermmm

p.s. do inform me kalu da reply eh. your cooperation is highly appreciated. tq

farhana rahim aka paan said...

hoho..
arin ni cam tau2 je paan pon pening hr nih..
bagai nk pecah kepala dh rasenye.. huhu =(
nk kata panas, paan mlepak kt libry yg bersuhu cam kt alaska tuh dr pg smpi ptg.. huhuu~

arin, lupe nk tnye, arin pnah x pinjam buku somatic embryogenesis, publisher dia humana press.. lupe nk tnye td.. hoho
kalu ada, arin ada wut copy dia x?? wink2~ ;p

farhana rahim aka paan said...

paan kalu pening kan;
@ muntah kan isi prott.. mesti lega gilerr pastuh.. :D
@ rendam kaki ngan air panas (jgnla yg bleh buat mlecor) huhu~
@ urut tapak kaki esp ibu jari.. mmg elok woo.. tp kene pandailaa cr port tpk kaki yg mn nk diuruuuttt..

yg plg mujarab, kepala paan diurut oleh ibulaa.. hehe.. trus layu mcm minum ubat tidooo.. khayall~ ;p

panadol?? hurmm, org kata xbape elok, tu yg slagi blh elakkn.. huhu~

ARYN said...

to shafril-perkara tu bese dah..hehe
to paan-wah tips yg bagus..hehe..nk tryla nnt..hee

to kerol..ko kena letak code dia ar..kalu x cmne dia nak dtect hit visitor ko nnt..amik jer code dlm akaun ko tu..pastela kat html blog ko

Fiza said...

tu la kan..kt ni kurang darah kot..or x ckp nutrisi?hehe

ShaFril said...

if cmtu mknla pape yg dpt tmbah darah or nutrisi...org blajaq bio mesti tau kn hehe xgitu along?hehe

ARYN said...

ye..mkn byk protein, zat besi , bla2..makan kerang , ayam byk2..haha

ShaFril said...

haha tau pn tp aym tu xelok mkn byk2 tau..byk kalori n lemak plak tu hehe

farhana rahim aka paan said...

kalu kerap skt kpala kan..
elok2la gi jengok doktor..
nnt jd kes mcm adik paan.,
baru 14 thn slalu skt2 kpala..
rupa2nya ada darah tinggi.. huhu~

jd kepada sesiapa yg keturunannya ada penyakit darah tinggi dan kerap skt kpala.. singgahla klinik2 yg berdekatan..hehee~ =)

ARYN said...

wa,, takutnya muda2 nak kena sakit drh tinggi..huhu

Pesanan Penaja

“Bila engkau memandang segalanya dari Tuhanmu yang mencipta segalanya, yang menimpakan ujian, yang menjadikan sakit hatimu, yang membuatkan keinginanmu terhalang serta menyusahkan hidupmu, pasti akan damailah hatimu kerana masakan Allah sengaja mentakdirkan segalanya untuk sesuatu yang sia-sia. Bukan Allah tidak tahu betapa deritanya hidupmu,retaknya hatimu, tapi mungkin itu yang Allah mahukan kerana Dia tahu hati yang sebeginilah lebih lunak, mudah dekat dan akrab dengaNya….